Wat is dry needling?

Dry needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een speciale techniek je spieren aanprikt, zodat deze snel en langdurig ontspannen raken. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.

Wanneer is Dry Needling nodig?

Een behandeling met Dry Needling richt zich op pijnklachten waarbij uw spieren meestal langdurig gespannen zijn en pijnklachten geven in een uitgebreid gebied. Het wordt vaak gebruikt bij de behandeling van hoofdpijn, lage rugklachten of RSI. Maar ook bij langdurige klachten aan bijvoorbeeld de schouders, nek, billen, benen Piriformis syndroom en ischialgie  is de behandeling bijzonder effectief. Dry needling reageert heel goed en snel. Wanneer de klachten van langdurige aard zijn, zijn er meestal meer spieren bij betrokken. U merkt vrijwel direct het effect.

Wat is het verschil tussen Dry Needling en acupunctuur?

Met Dry Needling wordt dezelfde naald gebruikt als met acupuntuur. Ook wordt de naald op een vergelijkbare manier in de huid gebracht. Met Dry Needling wordt de naald in triggerpoints geprikt, terwijl acupunctuur gebaseerd is op de energiebanen in uw lichaam. Met acupunctuur heeft u meerdere naalden in uw lichaam die er een tijdje in blijven zitten. Met Dry Needling wordt er met minder naalden gewerkt die kort in uw spieren/trigger point (pijnpunt) wordt geprikt.

Menu