Wat is Cupping Therapie?

Cupping is een behandelwijze die zijn traditie vindt in Oosterse geneeswijzen en al duizenden jaren oud is.

In het Oosten en Midden-Oosten wordt Cupping gebruikt om meridianen en acupunctuurpunten te behandelen waardoor de doorbloeding in spieren en weefsels sterk verbeterd en het stagnaties in de energiedoorstroming (Qi, spreek uit: Tsji) opheft.

Cupping dringt diep door tot in de bindweefsellaag, dat zich om spieren en gewrichten bevindt. Ook het gebied tussen de wervels kan ‘losgetrokken’ worden, wat masserend moeilijk is.

 • Dry cupping: Als allereerst wordt er met de hand gezocht naar een triggerpoint/pijnpunt. Zodra het punt gevonden is wordt er een cup op geplaatst. Daarna wordt er met een pomp aan de huid getrokken. Zo’n behandeling duurt 10-15 minuten.
 • Triggerpoint Magneet cupping: Als eerst wordt er met de hand gezocht naar een triggerpoint. Zodra het punt gevonden is wordt de cup (met een magneet erin) geplaatst. Vervolgens wordt er door middel van een pomp gezogen aan de cup, hierdoor oefent de magneet druk uit. Door deze behandeling gaat de triggerpoint open. Zo’n behandeling duurt 10-15 minuten.
  Cupping Massage: Allereerste het olie meestal olijfolie op lichaamsdeel/spieren wordt gesmeerd en daarna een cup met een matig zuig druk kan daarop bewegen totdat de huid zachter en losser en rood wordt.
 • Wet cupping (Bloed Cupping): Om te beginnen wordt er 5 minuten lang Dry Cupping gedaan, dit om het uiteindelijk makkelijker te maken om bloed uit het lichaam te zuigen. Na de Dry cupping  wordt de huid door middel van kleine prikken met een priknaald en pen geopend. Hierna wordt er gelijk een Cup op de huid geplaatst. Vervolgens wordt er door middel van een pomp bloed uit het lichaam gezogen, wat het lichaam zou bevrijden van giftige stoffen. Het stimuleert ook de bloedcirculatie.

De Cupping Therapie wordt alleen gedaan door Sheeraz Syed (licentie voor natuurgeneeskundige en ook lid van BATC). Het vergoeden van Cupping Therapie valt onder alternatief/natuur geneeskunde. Dus u moet verzekerd zijn voor alternatief/natuur geneeskunde. U moet wel eerst 50 euro zelf betalen. U krijgt een nota, die nota moet u dan indienen bij uw verzekeraar. De verzekering vergoed minimaal 60% van het bedrag en maximaal 90% van het bedrag. U krijgt de behandeling dus niet volledig vergoed.

Wanneer is cupping therapie nodig?

 • Spier- en gewrichtsklachten
 • Hoofdpijn, migraine en duizeligheid
 • Rug- en schouderklachten
 • Maag – en darmklachten
 • Zwakke spijsvertering
 • Fibromyalgie Klachten/Reuma
 • Chronische pijnklachten zoals stress en overbelasting
 • Chronische verkoudheid en astma, hoest en beginnende griep

Vooral bij bij schouder- en nekklachten door stress, spanning, migraine, rugklachten en spier- en gewrichtspijnen is Cupping zeer effect en snel merkbaar. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt en bindweefsel verslakking opgeheven.

Na een Cupping Behandeling voelt men zich over het algemeen mentaal en fysiek een stuk beter!

Menu